Foam Roller, putkirulla, pilatesrulla?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta mikä se on, kuinka sitä käytetään ja mistä sellaisen saa ostettua?

Tutustuin itse rullailuun ja putkirullaan vuonna 2013 ollessani urheiluhierojakoulussa, se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja taisinpa jokaiselle urheilijalle (myös tavallisille asiakkaille) suositella rullausta, ketä hieroin. 😀 Rullailun hyödyt huomasi hierojana, erityisesti silloin, kun tutulle urheilijalle tuli lisää liikkuvuutta ja lihaskalvot ”aukenivat” ja samalla kivut hellittivät! Siitä lähtien olen itse myös rullaillut ja tulenkin blogiini kirjoittamaan eri rullailu tapoja, miten rullaa käytetään ennen treeniä, treenin jälkeen, kehonhuoltona ja lihaskuntoharjoitteiden yhteydessä.

P1050224-001

Aloitetaanpa rullasta, mistä tietää, että rulla on hyvä? Laadukkaan rullan tunnistaa sen koostumuksesta. Halvimmat rullat mitä kaupasta saa (vaahtomuovirullat) menettävät muotonsa ajan myötä ja muutaman rullailukerran jälkeen niillä ei tee enää mitään. Rullaa ostaessa onkin syytä panostaa laatuun, sillä laadukkaan rullan kanssa voit rullailla lopun elämää <3 Laadukkaassa putkirullassa on sisin kovaa, jotta muoto ei kärsi käytön myötä. Rullia löytyy nystyröillä ja sileällä pinnalla jokaisen maun mukaan. Itse tykkään sileäpintaisesta ja käytänkin laadukasta ProRolleria!

P1050208-001f

Mihin kaikkeen rullaa voi käyttää? Putkirullaa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen ja paljon muuhunkin, kuin vain lihaskalvojen rullailuun. Sen voi ottaa osaksi jumppaa ja tehdä sen kanssa esimerkiksi lihaskuntoharjoitteita. Tutuin pilatesrullan käyttö on varmasti kehonhuollon yhteydessä tehty rullailu, sillä sen avulla saa hyvin avattua lihaskalvoja ja lihaskireyksiä. Rullaa voikin pitää ns. omana kotihierojana. Rullailu lisää verenkiertoa ja parantaa näin ollen myös aineenvaihduntaa kireillä alueilla. Rullailun avulla voi ehkäistä liikuntavammoja ja loukkaantumisriski pienenee, kun keho on huollettu hyvin. Parhaimmillaan rullailu lieventää stressiä ja luo levollisen ja hyvän olon kehoon.

P1050221-001

Omaan viikko-ohjelmaan kuuluu rullailu tärkeänä osana kehonhuoltoa yhdessä venyttelyn ja hieronnan kanssa. Kehonhuolto on asia, jota yleensä laiminlyödään, mutta sen edut ovat kiistattomat. Liputan rullailun puolesta ja suosittelen kaikkia kokeilemaan rullailua!

P1050239-001

Foamroller.fi verkkokaupasta saat -10% kaikista tuotteista koodilla: roosasaarinen  

 

-Roosa

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen